Ճապոնիան վերսկսում է կետորսությունը՝ չնայած միջազգային հանրության դժգոհությանը

Ճապոնիայի կողմից կետորսությունը վերսկսելու մասին որոշումը փաստում է, որ երկիրը համահունչ չի քայլում միջազգային հանրության հետ։ Այս մասին ասվում է Greenpeace International կազմակերպության հայտարարության մեջ։

Ավելի վաղ Ճապոնիայի կառավարության խոսնակ Յոշիհիդե Սուգան հայտարարել էր, որ իր երկիրը որոշել է դուրս գալ Կետորսության միջազգային հանձնաժողովից և մյուս տարվա հուլիսից վերսկսել իր գործունեությունն այդ ոլորտում։

Ճապոնիան հրաժարվել էր կետորսությունից մոտ 30 տարի առաջ։ Վերջին շրջանում, սակայն, տեղի ռեստորաններում և սուպերմարկետներում կարելի էր տեսնել կետի միս։ Տոկիոն պնդում է, որ կետորսությունն իրենց ժողովրդի մշակույթի մասն է։

«Ճապոնիայի իշխանությունների որոշումը ցույց է տալիս, որ իրենք չեն ցանկանում քայլել միջազգային հանրության կողքին՝ չխոսելով նույնիսկ մեր օվկիանոսների ապագան և այդ հրաշալի կենդանիներին պահպանելու անհրաժեշտության մասին։ Համաշխարհային օվիկանոսը բախվում է բազմաթիվ խնդիրների ինչպիսիք են պլաստիկ աղբը և ձկնորսության ծավալների մեծացումը։ Լինելով օվկիանոսի ափին գտնվող պետություն և կախված լինելով ծովային ռեսուրսներից՝ Ճապոնիան պետք է գործի ի օգուտ օվկիանոսի առողջացման», - հայտարարել է Greenpeace-ի գործադիր տնօրենը։

Առևտրային նպատակներով կետորսության արգելքը սահմանվել է Կետորսության միջազգային կոմիտեի կողմից 1986 թ․, երբ արդեն ոչնչացման եզրին էին հասել որոշ տեսակներ։ Երկար տարիներ ճապոնացիները «գիտական ուսումնասիրության» անվան տակ կետեր են որսացել և օգտագործել առևտրային նպատակներով։

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. You may delete and block all cookies from us, but certain parts of the site may not work properly.